Et Drivadan orangeri giver lys og frihed

Et orangeri kan tilføre den 5. årstid til dit haveliv. Ordet orangeri er fransk. Oprindeligt er orangeri stedet, hvor man stillede havens blomster om vinteren, men det gav også et dejligt, grønt sted at opholde sig for mennesker. Så i et moderne orangeri kombinerer du en havestue og et drivhus – og skaber en oase af liv og miljø for både planter og mennesker, uanset vejr og sæson. Du får udeliv og indeliv på samme tid.

Et Drivadan orangeri kan du bygge i præcis de mål, du ønsker, og så det passer ind i omgivelserne, uanset om det skal være fritliggende eller bygges sammen med et eksisterende eller nyt byggeri. Og med Drivadan-stålets spændvidde kan du få et let og elegant arkitektonisk design med en slank konstruktion, og med taghældninger helt efter ønske og sammenhæng.

Drivadans særlige konstruktion af bærende stål og aluminiumsprofiler, og forskellige typer glas, giver frihed til skræddersyet og individuelt design af din egen lille oase, en vinterhave hvor du kan nyde det grønne liv året rundt, og forlænge sæsonen for blomster og planter, også eksotiske planter, fri for frost og kulde og med naturens lys. Du skaber en atmosfære af klimavenligt velvære og livskvalitet.

U-isoleret eller isoleret orangeri?

Med et Drivadan orangeri kan du ikke blot frit vælge størrelser på glasflader. Du kan også vælge om det skal være u-isoleret eller isoleret og energibesparende med flere lag glas, også sikkerhedsglas.

De fleste af vores orangerier er u-isolerede. I et u-isoleret orangeri får du både enestående muligheder for at dyrke og opbevare eksotiske planter, og for at have et behageligt opholdsrum det meste af året. Blot et enkelt lag glas holder på varme, så det kan være opholdsvejr selv i frostvejr. Og i en u-isoleret konstruktion kan profilerne være tyndere, så du får et let og elegant glasbyggeri.

Det kræver kraftigere spær og profiler at bære et isoleret orangeri. Men det betyder naturligvis også bedre sikkerhed for, at du kan holde og styre en behagelig temperatur til helårsbrug, uden at energiforbruget stikker af.

isoleret orangeri drivadan

Vælger du en isoleret løsning til dit orangeri, så betyder det, at konstruktionen har kraftigere profiler i forhold til et uisoleret glasbyggeri. Arkitekturen fremstår mere robust og knap så let som i en uisoleret Drivadan glasbygning. Du kan stadig vælge helt individuelle mål, tilpasset omgivelserne.

isoleret orangeri integreret

Når du får bygget et orangeri som en integreret del af boligen, så tryller du udsyn, udeliv og havens planteliv ind i din bolig. Her vil et isoleret glasbyggeri være et fornuftigt valg, med styr på boligens temperatur og energiforbrug, samtidig med at du tilfører lys elegance til arkitekturen.

isoleret orangeri sammenbygget

Et orangeri mellem to bygninger kan binde bygningerne sammen i en smuk, integreret helhed. Med et isoleret glasbyggeri får du også behagelige varmegrader og styring af energiforbrug, så du binder det bedste af to verdener sammen: Det hyggelige indendørs liv og udelivets lys.

Klimastyret orangeri

Vores særlige klimastyring er oprindeligt udviklet til professionelle væksthuse, men det kan også styre temperatur og fugtighed i et Drivadan orangeri, så du kan dyrke de planter, du gerne vil, og samtidig få en behagelig temperatur, du selv trives med. Du kan også vælge varmedæmpende glas, der sikrer, at temperaturen ikke bliver for høj i sommerens sol.

Fritstående eller integreret, sammenbygget orangeri?

Den arkitektoniske frihed og fleksibilitet i et Drivadan glasbyggeri gælder også, uanset om du vil have et fritliggende orangeri eller et integreret orangeri, bygget sammen med et eksisterende hus, eller et nyt byggeri, så du udvider husets areal. Vi har ingen standardmål, så du kan skabe en arkitektur i glas, der spiller sammen med de faste mure – og som bliver en investering, der øger husets værdi.

Du kan vælge at bygge orangeriet på en muret sokkel, der giver et solidt og helstøbt arkitektonisk udtryk. Det klassiske orangeri har ofte et ganske råt gulv, men det kan du naturligvis også selv vælge. Aluminiumsprofilerne kan pulverlakeres i præcis den farve, du ønsker, så du kan skabe det rigtige match med havemøbler og omkringliggende arkitektur af bygning og have.

Hvis du vil vide mere om dine muligheder for dit eget individuelle orangeri, så kontakt Drivadan. Vores specialister er klar til at hjælpe dig med den helt rigtige løsning.

Fritstående orangeri

Fritstående orangeri

Præcis hvor det passer i haven, og præcis i de dimensioner, du ønsker - et fritstående orangeri fra Drivadan giver dig et rum, hvor du kan nyde plantelivet, havens skønhed og solens lys hele vejen rundt, året rundt. Arkitektur og natur mødes harmonisk i glasbyggeriet, der skaber den 5. årstid.
Læs mere om dette fritstående orangeri.

Image

Orangeri som tilbygning

Et orangeri som tilbygning giver både huset et ekstra opholdsrum og haven en ekstra dimension, med mulighed for at dyrke klimafølsomme planter. Drivadans særlige, fleksible konstruktion gør det muligt at få glasbygningen til at matche præcis til boligens dimensioner og arkitektur.
Læs mere om denne orangeri-tilbygning.

Orangeri som mellembygning

Orangeri som mellembygning

To huse kan blive til én sammenhængende bolig, når du bygger et orangeri som mellembygning. Du kan bevæge dig frit mellem husene i al slags vejr. Samtidig skaber du en fin overgang til haven, hvor du kan nyde lyset og udsigten. Drivadan giver dig artikektonisk frihed til at få skabe helhed.
Læs mere om denne orangeri-mellembygning.

Image

Orangeri på sokkel

Om du bygger et fritliggende orangeri eller en tilbygning – en muret sokkel er med til at skabe et robust udtryk. Det støbte fundament giver muligheder for komfortable gulvbelægninger, ofte i rustikke materialer. Og halvmuren kan skabe helhed med et hus i en sammenbygning.

Orangeri med muret brystning

Orangeri med muret brystning

En muret brystning giver orangeriet en stærkere følelse af trygt opholdsrum, samtidig med at du kan bruge karmen til potteplanter. Du kan vælge mursten, der går i ét med huset, eller du kan give orangeriet sin helt egen arkitektur. Og du kan frit vælge dimensioner med en Drivadan konstruktion.
Læs mere om denne orangeri med muret brystning.

Orangeri som ombygning

Orangeri som ombygning

Har du en bygning, der kan bruges til noget bedre og lysere? Så er det måske en mulig at bygge den om til et orangeri. Drivadans særlige konstruktion kan tilpasses alle dimension. Her er en gammel lade ombygget til orangeri med eksisterende brystmur - fra opbevaringsrum til opholdsrum.

Image

Orangeri i klassisk engelsk stil

Ordet orangeri har nok fransk oprindelse, men de haveelskende englændere har forfinet en romantisk arkitektur i glasbyggerier. Den engelske inspiration giver en finurlig ramme om både en smuk oase af planteliv og om et skønt tankerum med både ro, lys og klassisk æstetik.
Læs mere om denne orangeri i klassisk engelsk stil.

Orangeri med pejs

Orangeri med pejs

Vil du skabe varm havehygge i al slags vejr, så er et orangeri med pejs en smuk og stemningsfuld mulighed. Her er et orangeri med muret pejs og skorsten i denne ene gavl kombineret med varmepumpe. Du kan også integrere biopejs eller brændeovn i dit drømmeorangeri.
Læs mere om denne orangeri med indbygget pejs.

Image

Orangeri med mellemgang til hus

Et fritstående orangeri og et hus kan forbindes med en mellemgang i glas, så du frit kan bevæge dig mellem boligen og orangeriet, uden at bekymre dig om fodtøj. Drivadans særlige konstruktion kan tilpasses alle afstande og dimensioner, så du binder indeliv og haveliv sammen.

Drømmehuse til haven

Orangerier, havehuse, vinterhaver. Drivadans mangeårige erfaring med glashuse handler ikke blot om at give de bedst mulige betingelser for et frodigt og frugtbart planteliv, men også om at skabe individuelle arkitektoniske løsninger, der giver haven nye perspektiver.

Dine grønne drømme kan blive til virkelighed, uanset hvilken stil du foretrækker. Du kan bygge funktionelt og moderne i rene linjer, klassisk eller rustikt. Vores engelskhuse er nostalgi med karnapper, små spir og pynt på taget. Samtidig har de karakteristiske smalle glasbaner og 45° taghældning.

Vi tilpasser ikke jeres drømme til standardløsninger, men tilpasser alt stål, glas og aluminium efter specialmål på vores værksted i Søndersø på Fyn. Samtlige bærende konstruktioner er lavet af stål. Dette giver ikke bare optimal styrke og bæreevne, men også mulighed for en større spændvidde i forhold til almindelige konstruktioner, der kun består af aluminium. Derved får man et arkitektonisk let og elegant design med en slank konstruktion.

Aluminiumsprofiler kan pulverlakeres i præcis den farve, du ønsker. De bliver altid monteret med hærdet sikkerhedsglas. Tilvalg af foldedøre åbner hele glasbygningen op til haven og en avanceret styringsenhed åbner og lukker automatisk tagvinduerne og sikrer et optimalt indeklima.

Image
Image
Image