Drivadan Lerbjerggård - Arkitekter

Glasbyggeri giver smukke fælleshuse i boligforeninger

Skal boligselskabet bygge nyt? Eller renovere og skabe nye fælles faciliteter i et eksisterende boligkompleks? Uanset om det handler om nybyg eller renovering, så kan en glasbygning skabe mere værdi for beboerne, som et fællesrum og som trygge, lyse og venlige ekstra kvadratmeter til det daglige liv for beboerne i en boligforening.

En glasbygning er en god mulighed for at skabe et lyst selskabslokale, beboerlokale eller rekreativt område, der er åbent og inviterende, så det kan blive et socialt midtpunkt. Trivslen øges af relationer og fællesskab, og et drivhus, et fælles væksthus, et orangeri eller en pergola, eller en overdækket tilbygning eller atriumgård giver nye muligheder for for udeliv hele året – den 5. årstid for beboerne.

Det er ikke blot lejere, ejere eller andelshavere, der oplever merværdi af boligen og omgivelserne med et glasbyggeri i en boligejendom. For boligselskabet kan det gøre ejendommen mere attraktiv, så det kan både give færre fraflyttere og tiltrække nye beboere.

Med et Drivadan glasbyggeri er der frie rammer for at skabe fælles lokaler, der passer ind beboelsesejendommens arkitektur og frie rum, og som imødekommer beboernes ønsker – både i stil og funktion. Drivadans særlige konstruktion i stål, aluminium og glas betyder, at byggeriet aldrig er bundet af standardmål på grundmål, taghældninger og glasbredder.

Så for en udviklingschef, driftschef eller andre ansvarspersoner eller beslutningstagere i et boligselskab er der mange muligheder for at tage initiativ til et glasbyggeri i alle slags ejendomme. Drivadan bidrager gerne med forslag og udvikling af design af glasbygning.

Drivadan Æggepakkeriet Århus

Renover ejendommen med glasbyggeri

Hvis man har arbejdet i en bestyrelse i en boligforening, så er man bekendt med ansvaret for at udvikle ejendommens faciliteter og løbende skabe gode rammer og muligheder for beboerne. Et rum i glas er en realisabel mulighed for at være proaktiv og tilføre nyt fælles liv i næsten enhver type boligejendom.

Med et glasbyggeri kan en boligforening eller ejerforening udnytte tagarealer, have og gårdarealer, også atriumgårde og tagterrasser, med værdiskabende nye faciliteter i glas, der kan give trivslen og beboertilfredsheden et boost – med en forbedring af den fælles levestandard.

Glasbyggeriet kan være et fritstående byggeri, eller det kan bygges sammen med, på, inde i og endda omkring det eksisterende byggeri, helt afhængigt af det enkelte byggeri og boligforeningens og beboernes behov og ønsker. Drivadan har ingen standardmål, så glasbygninger kan tilpasses alle byggerier og ønsker.

Glasbygninger kan udnyttes på mange måder: Fællesrum som selskabslokaler og opholdsrum, drivhuse og orangerier. De kan forbinde indeliv og udeliv i bebyggelsen på en smuk og enkelt måde.

Drivadan har stor erfaring med glasbyggerier i boligejendomme, og vi kan rådgive om muligheder og designs. Det gælder også energioptimering og indeklima, for hos Drivadan kan man vælge mellem flere slags isoleret eller u-isoleret glas, og avanceret klimastyring med automatisk vinduesopluk, så det lyse rum bliver behageligt at være i hele året.

Drivadan Valby tagterrasse

Tænk glasbygninger ind i nyt boligbyggeri

Skal boligselskabet eller ejendomsselskabet bygge nyt, så kan det betale sig at tænke fællesrum og beboerlokaler i glas ind i byggeriet fra starten. Det giver boligerne ekstra værdi, når de skal udlejes eller sælges på et boligmarked, hvor konkurrencedygtighed er vigtig og hver kvadratmeter tæller.

En glasbygning eller en overdækning af glas kan være en innovativ måde at værdiskabe i et nyt lejlighedskompleks, så beboerne får mulighed for at nyde udeliv, lys og natur på alle tider af året. Det er livskvalitet, der appellerer, også i boligbyggerier der er omfattet af almennyttigloven, og byggeprojekter der skal forbi offentlige finansierende instanser.

Derfor er det en god idé for et boligselskab som bygherre og arkitekter, der skal udforme byggeriet at tænke muligheder for fælles rum i glas ind i projektet tidligt. Drivadan står gerne til rådighed med tips og råd om, hvad der er muligt – og med Drivadans særlige konstruktion af stål, aluminium og glas er alle størrelser og arkitektoniske formgivninger mulige.

Glasbyggeriet kan være fritstående eller bygget sammen med bygningen, rektangulært eller rundt, og med alle ønskede taghældninger. Drivadan har ingen standardmål, her er det kun kvalitet og holdbarhed, der er standard.

Selskabslokale, fællesrum, væksthus, pergola, atrium, glasbygninger kan bygges mange formål, der alle give beboerne mulighed for at nyde lys og omgivelser, forår, sommer, efterår og vinter – glasbyggeri kan give den 5. årstid. Også med energibesparende løsninger og smart og effektiv styring af indeklimaet.