Copenhagen International School

CIS Nordhavn er en ny skolebygning til Copenhagen International School på prominent grund i Københavns nye bykvarter Nordhavn. Drivadan leverer herlighedsrum i glas på taget af skolen.

copenhagen-international-school-nordhavn-c-f-moeller-img-50570-w1000-h560-tdcopenhagen-international-school-nordhavn-c-f-moeller-img-50569-w1000-h560-td 

Den arkitektoniske idé har været at give CIS en åben fremtoning, der skaber en god sammenhæng mellem skolens lokaler og det offentlige byrum. Promenaden uden for skolen bliver et urbant havnebyrum med mulighed for ophold og aktiviteter. Den store skolebygning er samtidig opdelt i fire mindre delskoler, tilpasset børnenes alderstrin, fx er klasselokalerne for de mindste elever særligt store, fordi alle funktioner er samlet i og omkring klasselokalet med egne udearealer, arealer til drama/teaterfaciliteter, gymnastik osv.

Delskolerne veksler fra fem til syv etager. Opdelingen i fire enheder giver identitet og letter orienteringen. De fire skoleenheder ligger ovenpå basen, som rummer de fælles og mere udadvendte aktiviteter såsom foyer, sportsfaciliteter, kantine, bibliotek og dramafaciliteter. Så kan undervisningslokalerne lukkes efter skoletid, og fællesarealerne kan bruges til arrangementer for skolen eller hele lokalsamfundet.

På basen ligger også den fælles tagterrasse, der er skolegård for alle elever – men især for de mindste. At hæve skolegården virker som en sikkerheds-foranstaltning, bl.a. ved at beskytte eleverne imod at komme for langt væk fra skolen eller komme for tæt på vandet. Facaden på CIS Nordhavn beklædes med 12.000 solcellepaneler, der kommer til at dække mindst halvdelen af skolens årlige elforbrug – svarende til ca. 70 parcelhuse.

Udover at give skolen en stærk grøn profil skal solcellerne også indgå som en fast del af skolens undervisning, så eleverne kan følge energiproduktionen og udnytte data i bl.a. fysik og matematik.

Læs mere her…

 

BYGHERRE
Copenhagen International School

ADRESSE
København, Danmark

OMFANG
25000 m², med plads til 1200 elever. 

ÅR
2013-2016.

ARKITEKTER
C. F. Møller